V krogu zaupanja

Pristop


Namen projekta je odpirati aktualna družboslovna vprašanja, povezana z razvojem naše države in družbe ter iskati konkretne rešitve za napredek v Sloveniji.

Ker je gospodarski položaj v Sloveniji trenutno slab, zaupanje med državljani pa je padlo na izjemno nizko raven, smo na Pristopu skupaj s partnerji, Združenjem Manager, Ameriško gospodarsko zbornicoAmCham Slovenija, Gospodarsko zbornico Slovenije, UKOM-om in Ninamedio, zasnovali projekt »V krogu zaupanja«.

Prva tema, s katero smo se v okviru projekta ukvarjali, je bila »zaupanje«. Skladno s tem je bila izvedena raziskava o zaupanju, ki jo je v oktobru in novembru 2012 med splošno javnostjo in predstavniki specifičnih javnostigospodarstveniki, politiki, sindikati in novinarjina pobudo Pristopa izvedla agencija Ninamedia. Rezultati raziskave so dostopni na povezavi: Zaupanje v Sloveniji.

Na temo zaupanja smo v sodelovanju z drugimi partnerji projekta pripravili tudi panelni dogodek, ki je bil prvi v nizu dogodkov za krepitev razvojne prihodnosti Slovenije. Na njem je skoraj 100 predstavnikov gospodarstva, politike, medijev, sindikatov ter pravne in kulturne stroke iskalo konkretne rešitve za ohranjanje in vzpostavljanje zaupanja v družbi.