Naša energija povezuje

Petrol, d.d.


Petrol je ob koncu leta 2011 želel povezati zaposlene na bencinskih servisih z lokalnim okoljem in med njimi spodbujati tudi tesnejše odnose ter jim izkazati zasluge za opravljena dobra dela. Tako smo zasnovali humanitaren projekt »Naša energija povezuje«

»Naša energija povezuje« je bila humanitarna kampanja, v okviru katere so v družbi Petrol konec leta 2011 sredstva, ki bi jih sicer porabili za nakup novoletnih daril za poslovne partnerje, namenili donacijam v lokalnih okoljih Petrolovih bencinskih servisov. O tem, kdo bo v posameznem lokalnem okolju prejel donacijo, so odločili zaposleni na posameznem bencinskem servisu. Konec leta 2011 je imel Petrol v Sloveniji skupno 304 bencinske servise in prav toliko je bilo prejemnikov njihovih donacij, saj so se na poziv odzvali zaposleni na prav vseh bencinskih servisih. Med prejemniki donacij so bili tako posamezniki kot različne organizacije.

Ideja akcije v ospredje postavlja zaposlene na Petrolu, potrebe njihovega lokalnega okolja pa tudi probleme, ki jih pravzaprav povezujejo. Projekt je zasnovan tako, da omogoča nadaljevanje tako v Sloveniji kot tudi na drugih trgih, na katerih je Petrol prisoten. Ob tem je projekt pomembno prispeval k pripadnosti sodelavcev in njihovemu prenosu korporativnih vrednot v prakso.

Projekt je na Slovenski konferenci o odnosih z javnostmi, ki je potekala med 7. in 9. novembrom 2012, prejel nagrado prizma v kategoriji programov v profitni dejavnosti in celovitih akcij.