Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana

Autocommerce , Pristop


Mercedes-Benz Fashion Week je franšizna serija mednarodnih tednov mode, ki se napaja iz najprodornejših, inovativnih in kreativnih oblikovalcev iz domala vseh držav sveta.

Svojo prepoznavnost in ugled kali od leta 1996 in velja za izjemno občudovano in prestižno znamko ter en pomembnejših dogodkov v modnem koledarju.

Z oktobrom 2015 se ob bok svetovnim metropolam pridružila tudi Ljubljana. Skrbno umeščena v koledar modne industrije predstavlja premium platformo za nove priložnosti in grajenje odnosov ter nudi izjemno priložnost za lokalne modne kreatorje in umetnike, da se predstavijo mednarodni areni poznavalcev mode, publicistov, komentatorjev, stilistov in kupcev.

Krstna izvedba Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je pritegnila izjemno število ljubiteljev mode in ponudila produkcijske presežke. V štirih dneh modnih revij, predavanj, okroglih miz, družabnih dogodkov so se (s)pletle vezi med dizajnom, produkcijo in trženjem izbranih modnih ustvarjalcev. Osrednje prizorišče dogajanja, Cankarjev dom, je ponudilo odlično priložnost za prikaz kolekcij pomlad / poletje 2016 v obliki multimedijske modne inštalacije ter klasičnih modnih revij. Poudarek umetniške note je nosila podelitev prestižne nagrade Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki so jo pospremile projekcije dokumentarnih filmov o modnih ikonah.