Vključi.Vse

Ministrstvo za delo družino socialne zadeve in enake možnosti


V okviru projekta Vključi.Vse, ki komunicira problematiko neuravnotežene zastopanosti žensk na vodilnih položajih v gospodarstvu, je nastala učinkovita medijska kampanja, ki prikazuje absurdnost položaja žensk v Sloveniji.

Zaradi osebnih, organizacijskih in družbenih ovir ženske redkeje dosežejo najvišja menedžerska mesta, med ključne družbene ovire pa sodijo tudi spolni stereotipi. Inovativno zasnovana kampanja preko kreativnih oglasov in petih filmov, posnetih s skrito kamero, prikazuje sliko žensk na vodilnih položajih in razbija stereotipe vezane na vloge spolov.

Svoja mnenja in poglede na problematiko so predstavili tudi znani managerji in managerke na okrogli mizi Delo dobi manager M/Ž. Z objavami na številnih televizijskih, spletnih in tiskanih medijih smo povečali zavedanje ciljnih publik o vprašanju položaja žensk in enakosti spolov.

Razbijanje stereotipov je spodbudilo tudi živahno debato na družbenih omrežjih. Uporabniki Facebooka so na temo promocijskih filmov ustvarili več kot 1.000 komentarjev, všečkov in deljenj, le trije izpostavljeni filmi pa so dosegli preko 175.000 uporabnikov Facebooka in skoraj 30.000 ogledov na YouTubu. Poprečna Facebook objava je dosegla 11.220 uporabnikov, najboljše objave pa so organsko dosegle tudi do 2.500 uporabnikov.