Celovita medijska in organizacijska podpora projektu »Za ženske v znanosti« 2015

L'Oreal Slovenija


Za L'Oreal Slovenija, podružnico Skupine L`oreal, ki velja za vodilnega svetovnega proizvajalca lepotnih izdelkov in pomembnega akterja na področju raziskovanja, že več let zapovrstjo nudimo komunikacijsko podporo projektu »Za ženske v znanosti«.

Odnose z mediji izvajamo ob objavi razpisa in ob podelitvi štipendij, poskrbimo pa tudi za organizacijo zaključnega dogodka. Tudi letos je za nami uspešno zaključen projekt.

Nacionalni program za Ženske v znanosti je del širšega partnerstva L`Oreala in UNESCA »For Women in Science«, ki opozarja na pomen in vključevanje žensk v znanosti. Cilj programa je nagraditi znanstveno odličnost žensk iz različnih okolij s celega sveta. V Slovenijo je program vstopil leta 2006 in do vključno letos so partnerji programa nagradili že 25 izjemnih raziskovalk.

Aktualne štipendistke programa »Za ženske v znanosti« za leto 2015 so: fizičarka Zala Lenarčič, farmacevtka Maša Sinreih in matematičarka Špela Špenko. Njihova doktorska dela predstavljajo pomemben doprinos k znanosti, obenem pa odsevajo znanje, odličnost in vizijo. L`Oreal Slovenija, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in Slovenska znanstvena fundacija so vsako izmed njih nagradile s štipendijo v višini 5.000 evrov.