Cockta R-PET

Droga kolinska / Atlantic grupa


Cockta Original, Cockta Original z okusi in Cockta Easy so odslej polnjene v R-PET plastenke iz 50 % reciklirane plastike.

Cockta tako nadaljuje zgodbo o unikatnosti, ki jo nadgrajuje z okolju prijaznejšo embalažo, kar jo dela edinstveno na trgu brezalkoholnih gaziranih pijač v regiji. Kot pionir na tem področju sledi ciljem družbeno zavedne in okoljsko odgovorne znamke in postavlja nove trende.

Novo plastenko v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji komunicira kampanja, ki združuje pomembnost uporabe R-PET embalaže in povezovanje naprednih konceptov, od recikliranja in “upcyclinga” do urbanega vrtnarjenja in celo samooskrbe. Zasnovali smo posebne veleplakate, s katerimi Cockta v Sloveniji zbira deževnico za Cockta vrt, ustvarjen v sodelovanju s kulturnim društvom Prostorož. Vrt z zelišči in drugimi sestavinami Cockte, narejen iz recikliranih Cockta plastenk, je v okviru promocij na prodajnem mestu na ogled v nakupovalnem središču CityPark. Obiskovalci si lahko iz njega postrežejo s svežimi zelišči in z njimi popestrijo osvežujočo Cockto. Med elementi kampanje so tudi promocije na prodajnem mestu, OOH, odnosi z javnostmi ter spremenjena etiketa produkta.