Za ženske v znanosti - družbeno odgovoren projekt

L'Oreal Slovenija


V okviru Pristopove kompetence družbena odgovornost za podjetje L'Oreal že vrsto let oblikujemo komunikacijski splet za projekt Za ženske v znanosti.

Pristop za namene promocije projekta načrtuje in izvaja komunikacijske aktivnosti ob objavi razpisa ter podelitvi štipendij, hkrati pa vsako leto poskrbi tudi za pripravo zaključnega dogodka in predstavitev štipendistk širši javnosti.

Nacionalni program Za ženske v znanosti v Sloveniji deluje že od leta 2006. Trije partnerji projekta, L Oreal, Slovenska nacionalna komisija za Unesco in Slovenska znanstvena fundacija, vsako leto na razpisu izberejo tri štipendistke, ki prejmejo štipendijo v višini 5.000 evrov. S projektom opozarjamo na pomen in vlogo žensk v znanosti, nagrajujemo znanstveno odličnost, prispevamo k večji prepoznavnosti znanstvenic in zmanjševanju stereotipov v znanosti ter dajemo priložnost mladim raziskovalkam, da svoje delo predstavijo širši družbi.

V preteklih letih je bila izvedena tudi raziskava Slovenci in znanost, izsledke pa smo z video posnetki predstavili na uradni Youtube strani Za ženske v znanosti. V sklopu projekta je bila izvedena tudi okrogla miza Družini prijazna znanost, ves čas pa projekt z zanimivimi vsebinami predstavljamo na uradni Facebook strani Za ženske v znanosti.