50 let Elektro Gorenjska

Elektro Gorenjska d. o. o.


Za družbo Elektro Gorenjska smo idejno in vsebinsko zasnovali dogodek ob zaključku praznovanja 50. obletnice družbe.

Elektro Gorenjska, distributer električne energije, z električno energijo zanesljivo in kakovostno že več kot 50 let oskrbuje preko 88 tisoč uporabnikov na Gorenjskem. Zanesljiva oskrba z električno energijo pa ni edino, kar povezuje družbo Elektro Gorenjska in širšo gorenjsko regijo. Združuje jih tudi skrb in prizadevanje za trajnostni razvoj, ohranjanje okolja ter gospodarsko turistični napredek Gorenjske. V skladu s temi dejstvi, smo idejno in vsebinsko zasnovali dogodek, v okviru katerega je družba Elektro Gorenjska vsem 17 občinam iz Gorenjske podelila električna kolesa z namenom nadaljnjega spodbujanja in osveščanja prebivalcev o lepotah Gorenjske in pomenu gospodarnega ravnanja z zakladi, ki smo jih deležni od narave.

V okviru dogodka je potekala kratka okrogla miza o trajnostni urbani mobilnosti, na kateri so spregovorili predsednik uprave Elektra Gorenjska, mag. Bojan Luskovec, župan občine Žirovnica, Leopold Pogačar, direktorica Zavoda za turizem Kranj, Natalija Polenec in profesionalni kolesar svetovnega slovesa Matej Mohorič.

Uradni del programa in donacijo koles je z instrumentalnim repertoarjem unikatnih priredb najbolj znanih klasičnih skladb, etno in folk glasbe z vsega sveta ter priredbami sodobnejših uspešnic pospremila glasbena skupina iz lokalnega okolja Trio Krajnc.

Organizacijsko in izvedbeno so dogodek v celoti izpeljali v družbi Elektro Gorenjska.