Moč besed

Telekom Slovenije


#MocBesed povezuje Itak ter ZPMS v želji po dvigu zavedanja o negativnih učinkih sovražnega govora na spletu med mladimi in spletnega nadlegovanja.

V sodelovanju s Katedro za medijske in komunikacijske študije Fakultete za družbene vede bo izvedena prva tovrstna slovenska znanstvena raziskava, ki bo pokazala pojavne oblike in obseg tega nevarnega družbenega pojava in lahko strokovnim službam številnih nevladnih organizacij služila kot kakovostna podlaga za njihovo delo. V okviru pobude Moč besed to poletje Itak Ven Festival Edition Itakovcem ponuja tudi brezplačen obisk glasbenih festivalov, v jeseni bo Moč besed svoje mesto v obliki izrazov urbane mestne kulture dobila svoje mesto tudi na ulicah treh slovenskih mest. Moč besed na družbenih omrežjih uživa precej pozornosti, pobudo so podprle številne medijske osebnosti, pridružujejo pa se tudi nevladne organizacije.

Podpornik Moč besed lahko postane vsak, ki na list papirja napiše svoje sporočilo proti sovražnemu govoru na spletu, doda #MocBesed in unselfie objavi na svojem Facebook, Instagram, Twitter ali YouTube profilu. Več na www.facebook.com/mocbesed.