Prenova spletne strani Valamar

Valamar hoteli i ljetovalista


Spletno mesto počitniških destinacij je običajno prvi stik turista s ciljem potovanja. Zato mora skozi najboljšo uporabniško izkušnjo predstaviti identiteto naročnika in obiskovalca prepričati v rezervacijo termina.

Pri načrtovanju spletnega mesta smo sledili konceptu »Inspire > Explore > Book«. Obiskovalce smo želeli navdihniti, jih pritegniti k nadaljnjemu raziskovanju in olajšati izbiro najprimernejših počitnic ter same rezervacije.

Poleg same predstavitve hotelov in paketov Valamarja so zato vsebine obogatene s predstavitvijo destinacij in idej za preživljanje počitnic v skladu z različnimi interesi uporabnikov. Pri tem smo izhajali iz raziskav uporabe prejšnjega spletnega mesta in informacij o obiskovalcih strani, ki so jih v Valamarju pridobili iz različnih stikov s strankami. Poudarek je na čistem dizajnu, da uporabniku in obiskovalcu, ki spletno mesto obišče prvič, da občutek preprostosti in hitrega postopka rezervacij, hkrati pa ima tudi možnost raziskovanja poglobljenih vsebin.

Valamar, ki okoli četrtino vseh rezervacij svojih kapacitet pridobi na spletnem mestu, je v primerjavi z enakim obdobjem lani število rezervacij povečal za 20 odstotkov, medtem ko so prihodki od spletnih rezervacij porasli za več kot 30 odstotkov.