Novice

Skupaj s Petrolom smo prejeli nagrado Prizma

Projekt »Naša energija povezuje« nagrajen na Slovenski konferenci o odnosih z javnostmi

Na Slovenski konferenci o odnosih z javnostmi, ki je potekala med 7. in 9. novembrom 2012, je nagrado Prizma v kategoriji programov v profitni dejavnosti in celovitih akcij prejel projekt »Naša energija povezuje«, ki smo ga na Pristopu zasnovali skupaj z družbo Petrol.

»Naša energija povezuje« je bila humanitarna kampanja, v okviru katere so v družbi Petrol konec leta 2011 sredstva, ki bi jih sicer porabili za nakup novoletnih daril za poslovne partnerje, namenili donacijam v lokalnih okoljih Petrolovih bencinskih servisov. O tem, kdo bo v posameznem lokalnem okolju prejel donacijo, so odločili zaposleni na posameznem bencinskem servisu. Konec leta 2011 je imel Petrol v Sloveniji skupno 304 bencinske servise in prav toliko je bilo prejemnikov njihovih donacij. Med njimi so bili tako posamezniki kot različne organizacije.

Ideja akcije v ospredje postavlja zaposlene na Petrolu, potrebe njihovega lokalnega okolja pa tudi probleme, ki jih pravzaprav povezujejo. Projekt je zasnovan tako, da omogoča nadaljevanje tako v Sloveniji kot tudi na drugih trgih, na katerih je Petrol prisoten. Ob tem je projekt pomembno prispeval k pripadnosti sodelavcev in njihovemu prenosu korporativnih vrednot v prakso.

Projekt je bil interaktiven (zaposleni so predloge za donacije vpisovali na posebno intranetno stran, ki je bila namenjena le temu projektu), izžareval je veliko pozitivne energije in dajal nove priložnosti.