Novice

Pristop – najučinkovitejša slovenska agencija v letu 2011.

Effie Worldwide in raziskovalni inštitut Warc sta predstavila rezultate za leto 2011.

Pristop ki sodi med vodilna svetovalna in komunikacijska podjetja v JV Evropi, je bil v letu 2011 najučinkovitejša slovenska agencija, kar pomeni, da je za svoje naročnike zasnoval kampanje, ki so tako s komunikacijskega kot prodajnega vidika podjetjem prinesla najboljše rezultate. Effie Worldwide in raziskovalni inštitut Warc sta namreč ob uradnem lansiranju Effie Effectiveness Indexa in rezultatov za leto 2012 konec junija na festivalu v Cannesu predstavila tudi rezultate za leto 2011. Effie Effectiveness Index dodeljuje točke najučinkovitejšim agencijam, oglaševalcem, znamkam, agencijskim mrežam in agencijskim holdinškim podjetjem, na podlagi prejetih nagrad za komunikacijsko učinkovitost Effie pa je v Sloveniji največ točk v seštevku vseh kategorij za leto 2011 prejel Pristop.

Tekmovanje za nagrade Effie, ki jih podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica, v Sloveniji poteka vsako drugo leto. V okviru tekmovanja Effie 2011 je Pristop za kampanje, ki jih je ustvaril skupaj s svojimi naročniki, prejel eno zlato, dve srebrni in eno bronasto priznanje Effie. Zlato Effie nagrado je Pristop prejel za kampanjo »Očistimo Slovenijo v enem dnevu!« (naročnik: Društvo Ekologi brez meja), srebrni nagradi je prejel za kampanji »Ponosni nase« (naročnik: Ministrstvo za obrambo) in »Planica, svetovka rekorderka« (naročnik: Ljubljanske mlekarne), bronasto nagrado pa za kampanjo »Že veste, kako bo zvenel zvonec vašega novega doma?« (naročnik: Nova KBM). Ob tem se je med finaliste za nagrade Effie uvrstila tudi kampanja »Totalno kül« (naročnik: Fructal).

Effie prepoznava in nagrajuje najpomembnejše dosežke v tržnem komuniciranju: Effie nagrajuje ideje, ki delujejo in ki prispevajo k uspehu blagovne znamke. Za nagrado Effie se lahko poteguje vsaka ideja, ne glede na uporabljeno tržno-komunikacijsko orodje ali njihovo kombinacijo, pod pogojem, da so rezultati dokazani. Slovenske nagrade Effie 2012 bodo podeljene januarja 2013.