Novice

Pristop skupina in Goldbach Group ustanovila Goldbach Adriatic

Nastaja najmočnejša operacija na področju digitalnega marketinga v regiji od Dunaja do Aten

Pristop skupina d.o.o., vodilna neodvisna komunikacijska in svetovalna mreža agencij v JV Evropi, in švicarska korporacija Goldbach Group, vodilna evropska mreža podjetij za digitalne komunikacijske rešitve, sta združila svoje obstoječe digitalne operacije v Sloveniji in na Hrvaškem ter jih prenesla v regijsko družbo Goldbach Adriatic. Sodelovanje Pristop skupine in Goldbach Group v novoustanovljeni skupni družbi, v kateri ima Goldbach Group 51-odstotni, Pristop skupina pa 49-odstotni lastniški delež, temelji na strateškem partnerstvu, v okviru katerega skupini načrtujeta intenzivno širitev in razvoj posla na področju digitalnega marketinga v regiji Adriatic.

Z ustanovitvijo Goldbach Adriatic je v regiji JV Evrope nastala najmočnejša operacija na področju digitalnega marketinga, ki v letu 2012 načrtuje dobrih 8,5 mio evrov prihodkov, v naslednjih treh letih pa eksplozivno rast in potrojitev prihodkov. Družba Goldbach Adriatic bo za naročnike opravljala tako agencijske storitve (prek družbe Renderspace) kot ostale storitve na področju digitalnih medijev (prek družbe Goldbach Audience). »V Pristop skupini smo z Goldbach Group za družbo Renderspace dobili idealnega strateškega partnerja, ki bo družbi zagotavljal nadaljnji razvoj in rast na področju digitalnega marketinga, in sicer tako storitveno kot geografsko. Območje držav med Dunajem in Atenami ima na področju razvoja storitev digitalnega marketinga ogromen potencial, ki ga nameravamo maksimalno izkoristiti. Pristop in Goldbach imata na tem področju ogromno sinergijpravi Primož Pusar, direktor Pristopa in Renderspacea, ki bo z Vedranom Bilošem (odgovoren tudi za razvoj posla Goldbach Audience) hkrati tudi vodil Goldbach Adriatic.

Švicarska korporacija Goldbach Group, katere delnice kotirajo na borzi vrednostnih papirjev v Zürichu, je v letu 2011 ustvarila prek 400 mio eur prihodkov. Goldbach Group je vodilna evropska mreža podjetij za digitalne komunikacijske rešitve in vodilno podjetje za trženje elektronskih, mobilnih in interaktivnih medijev na področju televizije, internetne televizije, radia, zunanjih oglasnih površin, iskalnikov in mobilnih medijev. Skupina Goldbach ima svoja podjetja v desetih evropskih državah, ki se ukvarjajo z načrtovanjem, svetovanjem, snovanjem in izvajanjem digitalnih in celovitih komunikacijskih kampanj.